Älgfärsbiffar lchf (6 port)

500 g älgfärs

1 ekologiskt ägg

130 g fetaost

1 msk vispgrädde

1 tsk fiberhusk

1 tsk sambal oelek

1 tsk salt

nymalen svartpeppar

Blanda allt utom färsen. Mosa fetaosten ordentligt. Sist blandas färsen i och smeten ställs att vila i minst 30 minuter. Bryn biffarna i en blandning av olivolja och smör och efterstek i ugn om det behövs i 175 grader.

Zucchinipasta (4 port)

2 zucchini

1 finhackad vitlöksklyfta

5 msk pinjenötter

1 kruka färsk persilja

0,5 kruka färsk basilika

4-5 salladslökar

1 dl vispgrädde

(en skvätt vitt vin)

1 krm cayennepeppar

flingsalt och nymalen svartpeppar

riven parmesan vid servering

Skär zucchinin i långa, tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem lite och låt ligga i 10- 20 minuter för att dra ut vätska. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Torka av zucchinin med hushållspapper och stek först vitlöken några sekunder i en blandning av olivolja och smör på hög värme. Lägg i zucchinin och fortsätt att steka på hög värme tills de fått lite färg och ev vätska absorberats. Tillsätt örter, grädde, vin och kryddor och låt puttra i några minuter. Strö på pinjenötter och riven parmesanost vid servering.

Bon appetit!