Det är mycket LCHF nu! Eftersom jag bara är inne på v 3 så är jag fortfarande strikt med kolhydrater. Det går alldeles utmärkt med lunch och middag, men frukosten börjar bli enformig. Jag är så leds på ägg! Och bacon går bara inte! I morse blev det därför en frukostbuffé på 2 skivor hamburgerkött, keso, några gurkskivor, en tomat, en halv avocado, tonfiskröra med majonnäs och chilli, 3 msk turkisk yoghurt med en halv dl hallon/blåbär och en mugg kaffe med grädde. Den frukosten kommer jag definitivt att stå på till lunchen! Brukar inte äta så mycket men var ovanligt hungrig i morse efter en inte alltför mättande hummermiddag.

En yoghurtfrukost kan bestå av en skål med Norrmejeriets A-yoghurt, som har en naturlig fetthalt på 4,2-4,6%, en halv dl hallon/blåbär och min hemgjorda müsli (som jag hittat på www.lchfrecept.com) bestående av:

1 dl linfrön

1 dl kokosflingor

0,5 dl sesamfrön

0,5 dl solrosfrön

0,5 dl pumpafrön

som jag rostar i en torr stekpanna på ganska låg värme. Jag börjar med pumpafröna, sedan solrosfröna. När de börjar få lite färg tillsätter jag de övriga ingredienserna som rostas snabbare. Anledningen till den mindre mängden pumpa- och solrosfrön är att de innehåller mer kolhydrater än de rekommenderade 5% om man följer en strikt diet. Förvara müslin i en glasburk med lock.

Om man saknar knäckebröd kan man ibland ta en eller ett par skivor Finn Crisp, men ett ännu bättre alternativ är frökex (också den från www.lchfrecept.com):

2 dl linfrön

1,5 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl (rostade) solroskärnor

hälls i en bunke och täcks med vatten. Låt stå i kylen minst 6 timmar. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper så tunt och jämnt som möjligt. Strö över lite flingsalt. Skjuts in i ugnen i 125 grader i en timme med stängd ugnslucka. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare en timme. Lufta ugnen då och då. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar med ugnsluckan på glänt tills ugnen svalnat. Bryt i mindre bitar och förvara i en burk med lock i skafferiet. Dessa kex är fantastiskt goda som de är, men passar förträffligt till en bit dessertost.