Grundreceptet har jag hittat på www.lchfrecept.com och modifierat den något.

Till 4 personer (eller 2 om ni är riktigt hungriga) och det är stor risk att man överäter av denna ljuvliga blomkålssoppa.

1 liten gul lök

1 msk smör

Hacka löken och fräs den i smöret utan att den tar färg.

1 blomkålshuvud

5 dl vatten

2 msk grönsaksfond

Tillsätt vatten, fond och blomkålen i små buketter. Koka tills blomkålen mjuknar, vilken inte tar mer än 10-15 minuter. Under tiden fräses

150 g enrisrökt fläskkarré eller souvas

skuren i tunna små bitar i smör (INTE margarin!)

2 dl vispgrädde

salt

nymalen svartpeppar

Chipotle chili peppar

Tillsätt grädden och smaka av med salt och kryddor. Chipotle chilin ger en härlig rökt touch åt soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer.

1 1/2 dl riven Västerbottenost

1 äggula

Lyft undan kastrullen från plattan och tillsätt den rivna osten och sist

äggulan. Mixa lite till. Om äggulan tillsätts när kastrullen står på den heta plattan koagulerar den.

Sleva upp soppan i tallrikar och strö på karré/suovas och ev lite mer Chipotle chili.