Grundreceptet har jag hittat på www.lchfrecept.com och modifierat den något.
Till 4 personer (eller 2 om ni är riktigt hungriga) och det är stor risk att man överäter av denna ljuvliga blomkålssoppa.
1 liten gul lök
1 msk smör
Hacka löken och fräs den i smöret utan att den tar färg.
1 blomkålshuvud
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
Tillsätt vatten, fond och blomkålen i små buketter. Koka tills blomkålen mjuknar, vilken inte tar mer än 10-15 minuter. Under tiden fräses
150 g enrisrökt fläskkarré eller souvas
skuren i tunna små bitar i smör (INTE margarin!)
2 dl vispgrädde
salt
nymalen svartpeppar
Chipotle chili peppar
Tillsätt grädden och smaka av med salt och kryddor. Chipotle chilin ger en härlig rökt touch åt soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer.
1 1/2 dl riven Västerbottenost
1 äggula
Lyft undan kastrullen från plattan och tillsätt den rivna osten och sist
äggulan. Mixa lite till. Om äggulan tillsätts när kastrullen står på den heta plattan koagulerar den.
Sleva upp soppan i tallrikar och strö på karré/suovas och ev lite mer Chipotle chili.