Hittade ett recept på tortillas på www.lchfrecept.com som jag gjorde åt mig när la famiglia ville ha tacodinner. De funkar trots att de påminner mer om riktigt tunna omeletter både till utsende och smak.

Till 4 stora ’bröd’ behöver du:

4 ekologiska ägg

1 dl crème fraiche

3/4 dl mandelmjöl

1/2 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt övriga ingredienser och vispa. Låt stå i 10 minuter. Nu ska degen ha blivit så fast att du kan kavla den. Dela degen i 4 delar. Fukta händerna, ta en bit deg, forma den till en boll och lägg den på ett oljat bakplåtspapper. Lägg ett oljat bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen så tunt som möjligt. Skjuts in i ugnen (med smörpappret på) i ca 15 minuer.

Sedan är det bara att fylla med valfria ingredienser. Vi använder naturligtvis älgfärs till våra tacos och fyllda tortillas.