Till Lasses älgfärs Bolognese
behöver du:


2 finhackade gula lökar

2 finhackade vitlöksklyftor

som steks i
olivolja i några minuter

500
g älgfärs

brynes
tillsammans med löken

500
g krossade tomater

1
1/2 msk tomatpuré

3
msk tomatketchup

1
dl crème fraiche

1 tsk oregano

(1
tsk paprikapulver)

salt

nymalen
svartpeppar

blandas med
färsen. Låt koka ihop i minst 30 minuter.

LCHF-pasta

4
ekologiska ägg

vispas ihop
med

1
1/4 dl färskost eller kesella

Sedan
tillsätts

1/2
dl fiberhusk

under
omrörning. Låt stå i 10 minuter. Lägg massan på ett bakplåtspapper, olja ett
annat bakplåtspapper och lägg den på massan. Idag använde jag mig av Renée Voltaires spice is nice chili
kryddolja, för att ge lite stuns åt ’pastan’. Kavla ut och skjuts in i ugnen i
150 grader i 15-20 minuter. Skär ut tagliatellin med en ’pizzaslicer’.