Jag hade kommit på en jättefin julklapp åt husbandet: En pastamaskin! Och inte vilken pastamaskin som helst – utan Jamie Olivers! Under mellandagarna gjorde jag ravioli och tagliatelli efter Jamies recept. Det blev såå gott!! Inget går upp mot färsk pasta.

Sedan dröjde det bara några veckor tills jag började mitt nya liv med LCHF…

Det var svårt för mig att tro att detta recept skulle kunna ersätta riktig pasta. Men jag tycker att det fungerar alldeles utmärkt. Konsistensen blir nästan densamma och den smakar betydligt bättre än fullkornspasta. Det är klart, inte går den ju att jämföra med färsk pasta efter Jamies recept.

LCHF-pasta

4 ekologiska ägg

vispas ihop med

1 1/4 dl färskost exempelvis Philadelpiaost eller ICAs Cream Cheese

Sedan tillsätts

1/2 dl fiberhusk

under omrörning. Låt stå i 10 minuter. Lägg ’degen’ på ett bakplåtspapper, olja ett annat bakplåtspapper och lägg den på ’degen’. Idag använde jag mig av Renée Voltaires Spice is Nice Chili kryddolja, för att ge lite stuns åt ’pastan’. Kavla ut tunt. Degen ska täcka nästan hela bakplåten. Skjuts in i ugnen i 150 grader i 15-20 minuter. Skär ut till tagliatelli (eller till plattor om du vill göra lasagne) med en ’pizzaslicer’. (Jag har hört att den även ska gå att köra i pastamaskin, men det har jag inte provat själv.) Sedan är det bara att göra en god sås till, riva parmesanost över och dra ett par varv med svartpepparkvarnen.