Dagens middagstips är Moussaka med älgfärs

Den här moussakan är riktigt god! Den kan tyckas lite omständlig att göra eftersom auberginerna och zucchinin först ska ligga och dra med lite salt och sedan stekas i olivolja, men detta görs samtidigt som köttfärsröran tillreds så det handlar bara om att ha flera bollar i luften samtidigt.

Till en ugnsform för 5-6 personer behöver du:

3 auberginer eller

2 auberginer och 1 zucchini

skölj och skiva auberginerna och zucchinin i ca 1 cm skivor. Lägg ut dem på en skärbräda eller ett stort fat och strö salt över. Låt stå i 30 minuter och torka sedan av skivorna med hushållspapper.

2 gula lökar

1-2 vitlökar

steks under tiden i olivolja.

500 g älgfärs

fräses tillsammans med löken. Sedan tillsätts

3 dl krossade tomater

1/2 dl tomatpuré

1 1/2 tsk salt

1/2 tsk kanel

nymalen svartpeppar

och köttfärsröran får koka ihop 10-15 minuter.

Under tiden steks auberginer och zucchini i olivolja till de fått färg och är mjuka. Lägg över dem i en ugnsform allt eftersom de blir färdiga. Varva med köttfärsröra. Sista lagret ska vara auberginer.

I en skål blandas

2 ägg

2 dl grädde

1/2 riven muskotnöt

salt

nymalen svartpeppar

som hälls över auberginerna. Sist strör man över

2 dl riven ost

och skjuts in i ugnen i 200 gader i ca 25 minuter.

En grönsallad är gott till.