I min jakt på lchf-bröd som smakar som bröd och har en bra konsistens hittade jag detta recept från www.lchfrecept.com. Eftersom jag avskyr smaken av kokos i bröd bytte jag helt sonika ut kokosnötmjölet mot 1 msk fiberhusk. Jag saltade enlig receptet och det blev alldeles för salt, så jag skulle rekommendera att antingen tillsätta saltet i smeten eller strö över brödkakorna precis innan de gräddas. Jag tillsatte även 1 kryddmått brödkryddor. Det här brödet är riktigt gott!

Grundrecept

1 ägg
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl linfrön
1 dl mandelmjöl
1 dl pumpa kärnor (eller sesamfrön, eller blanda båda)
3 msk kokosnötmjöl
flingsalt att strö över brödkakorna innan gräddning

Mitt recept:

1 ägg

1 dl vatten

1 dl mandelmjöl

1 dl linfrön

1/2 dl pumpafrön

1/2 dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 krm brödkryddor

flingsalt (alt. blanda 1/2 tsk salt i smeten)

Vispa ägg, vatten och salt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner det torra i äggsmeten väl.
Klicka ut så många bröd du vill ha och platta ut dem väl, ju tunnare ju torrare och mer brödknäcke. Strö över flingsalt.
Grädda i 175 grader i ca 20-30 minuter. Känn efter, vill du ha det mer torrt måste den stå längre, ev stäng värmen bara och låt stå kvar i ugnen.