Ibland vill man ha ’something to nibble on’ och går man på lågkolhydratkost så är ’snacks’ Big NO NO – utom nötter och frön. De är tillåtna i rimliga mängder någon gång då och då. Man kan äta dem naturella, men det blir en helt annan smakupplevelse om man rostar och smaksätter dem med en favoritkrydda.

Jag blandar det jag har hemma för tillfället. Hasselnötter (har lägsta kolhydrathalten), mandel, paranötter, valnötter, pecannötter, cashewnötter, pumpafrön, solrosfrön etc

Jag lägger allt i en långpanna i 200 grader med eller utan olja. Rapsolja är bäst. Oljan gör så att kryddorna fäster bättre, men jag tycker att det kan bli för fett och utesluter den oftast. Jag börjar medatt rosta nötterna och mandlarna och efter ca 10 minuter åker pumpafröna i och 5 minuter senare solrosfröna.

När nötblandningen fått lite färg tar jag ut långpannan och häller över nötblandningen i en stor skål, saltar med flingsalt och kryddar med cayennepeppar eller chipotle chillipulver och rör om ordentligt.

Låt svalna och servera som tilltugg till ett glas rosévin t ex.