Blåbärspaj LCHF

125 g smör

smältes. Börja med att pensla pajformen med det. Sedan blandas

2 1/2 dl mandelmjöl

1/2 dl kokosflingor

1/2 dl stevia strö

1 tsk bakpulver

och rörs ner i det smälta smöret tillssammans med

1 ägg

Häll smeten i pajformen och förgrädda i 200 grader i 10 minuter. Jag har en varmluftsugn med pajfunktion och trots att jag förgräddade pajdegen i 5 minuter (i 175 grader), blev den ’geggig’ i botten.

5 dl blåbär

2 dl turkisk yoghurt/crème fraiche

1 ägg

1 tsk vaniljextrakt

1 dl stevia strö

blandas och hälls över den förgräddade pajdegen. Den kommer att pösa upp på sidorna eftersom den inte blir fast som en vanlig pajdeg. Fortsätt att grädda den i ca 20 minuter. Servera den ljummen, eventuellt med lite vispgrädde med en knivsudd äkta vaniljpulver. (vilket inte jag tycker är nödvändigt då den innehåller så mycket turkisk yoghurt/crème fraiche)