Pot de chocolat aux mûres arctiques
(chokladkräm med hjortron och havrecrunch, 6 pers)
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk mese (messmör)
1/2 dl färskost (typ Philadelphia)
1 msk ljus muscovadosocker
Häll ingredienserna i en kastrull och hetta upp under omrörning. När blandningen kokat upp tas kastrullen från plattan.
100 g mörk choklad (minst 70%)
Hacka chokladen och häll hacket i kastrullen. Rör om tills chokladen smält och krämen blivit slät och blank. Häll upp i glas på fot eller små formar. Lämna plats för hjortron och havrecrunch. Ställ i kylen minst en timme.
Servera med färska hjortron och toppa med havrecrunch.
Havrecrunch
1 dl havregryn
3 msk ljus muscovadosocker
20 g smör
(1/4 dl hackad mandel)
Hetta upp en stekpanna. Smält smöret och tillsätt socker, havregryn (och ev mandel). Stek under omrörning i 10 -15 minuter. Häll upp på en tallrik eller på ett smörpapper och låt svalna.