Thailändska fiskbiffar

De thailändska fiskbiffarna görs med fördel av fast fisk som exempelvis gädda. Men jag har ofta använd lax, företrädesvis då vildlax eftersom patron är en passionerad laxfiskare och har bärgat hem en hel del genom åren.

1 kg fiskfilé

1 msk röd currypasta

1 ägg

2 tsk salt

Skär fisken i kuber och lägg dem i en matberedare. Kör tills fisken hackats till färs. Tillsätt de övriga ingredienserna och kör tills allt blandats ordentligt.

2-3 långa bönor/snake beans

skärs i 1/2 cm tjocka skivor och blandas i fiskfärsen.

5-6 dl rapsolja

hettas upp i en wok.

Fukta händerna. Ta upp ca 2 msk fiskfärs och forma platta kakor. Fritera 4-5 stycken i taget. Fritera tills de blivit riktigt gyllenbruna. Ta upp fiskbiffarna och lägg dem på hushållspapper så att överflödig olja får rinna av.

Servera fiskbiffarna med sweet chilisås och thailändsk gurksallad. Se recept under vårrullar.