Den här ljuvliga honungs- och sesamfrökakan som jag bakat många gånger, finns med i i Chaterine Schücks Sommarmat från 1996. Kokboken innehåller recept på enkel mat baserad på säsongens råvaror. En favorit som hängt med länge i det vilda köket. En guldgruva!

Den här kakan går snabbt att vispa ihop och innehåller ingredienser som man oftast har hemma, så den har varit en räddare i nöden när det vankats gäster.

Smöra en springform. Sätt ugnen på knappt 200 grader.

3 ekologiska ägg

2 dl ekologiskt rörsocker eller strösocker

vispas pösigt.

1 msk honung

3/4 dl rapsolja

1 dl yoghurt

rivet skal av 2 apelsiner (obs! tvätta apelsinerna noggrant)

vispas ihop i en annan skål och blandningen rörs ner i äggsmeten.

2 dl ekologisk vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

1 tsk kanel

Sist vänds de torra ingredienserna ner i smeten. Vispa inte utan rör ner mjölet.

Häll smeten i springformen och strö över

1 msk sesamfrön

lite strösocker

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Njut den tillsammans med en kopp indisk chai. (Fast kaffe går ju också bra)