Zucchinipasta (4 port)
2 zucchini
1 finhackad vitlöksklyfta
5 msk pinjenötter
1 kruka färsk persilja
0,5 kruka färsk basilika
4-5 salladslökar
1 dl vispgrädde
(en skvätt vitt vin)
1 krm cayennepeppar
flingsalt och nymalen svartpeppar
riven parmesan vid servering
Skär zucchinin i långa, tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem lite och låt ligga i 10- 20 minuter för att dra ut vätska. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Torka av zucchinin med hushållspapper och stek först vitlöken några sekunder i en blandning av olivolja och smör på hög värme. Lägg i zucchinin och fortsätt att steka på hög värme tills de fått lite färg och ev vätska absorberats. Tillsätt örter, grädde, vin och kryddor och låt puttra i några minuter. Strö på pinjenötter och riven parmesanost vid servering.
Zucchinipasta passar till älgfärsbiffar, köttbullar, en bit ryggbiff eller annan stekbit.
Bon appetit!