Zucchinipasta (4 port)

2 zucchini

1 finhackad vitlöksklyfta

5 msk pinjenötter

1 kruka färsk persilja

0,5 kruka färsk basilika

4-5 salladslökar

1 dl vispgrädde

(en skvätt vitt vin)

1 krm cayennepeppar

flingsalt och nymalen svartpeppar

riven parmesan vid servering

Skär zucchinin i långa, tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem lite och låt ligga i 10- 20 minuter för att dra ut vätska. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Torka av zucchinin med hushållspapper och stek först vitlöken några sekunder i en blandning av olivolja och smör på hög värme. Lägg i zucchinin och fortsätt att steka på hög värme tills de fått lite färg och ev vätska absorberats. Tillsätt örter, grädde, vin och kryddor och låt puttra i några minuter. Strö på pinjenötter och riven parmesanost vid servering.

Zucchinipasta passar till älgfärsbiffar, köttbullar, en bit ryggbiff eller annan stekbit.

Bon appetit!